Prosta smaczna konserwa, boczek z cebulą, niebo w gębie

Boczek 1,3kg kroimy w kostkę ok 1-1,5cm i peklujemy dawką 15g/kg, po 24 godz. dodaję 160g drobno posiekanej cebuli, rozgotowane zmielone skórki wp. 70g, woda 150ml, pieprz świeżo mielony. Całość dobrze wyrabiamy i do słoika, sterylizacja w szybkowarze 70 min. Jak widać dodałem 15g peklo. i 150ml wody i mimo to konserwa jest idealnie słona.
Smacznego!

i_DSCN5246.JPG
i_DSCN5247.JPG
i_DSCN5251.JPG
i_DSCN5252.JPG
i_DSCN5257.JPG
i_DSCN5259.JPG
i_DSCN5253.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.