0,5 kg mąki pszennej
5 dkg drożdży
2 jaja
1 szklanka mleka
100 g masła lub margaryny
sól
W małej ilości mleka rozprowadzić drożdże i odstawić do rozmnożenia.
Mleko zagotować z margaryną lub masłem, wrzątek wlać do mąki i wymieszać, dodać wyrośnięte drożdże i wymieszać , dodać jaja i wyrobić ciasto - odstawić do wyrośnięcia.
W między czasie 3 - 4 duże cebule obrać z łusek i posiekać w krążki, posolić wrzucić na sporą ilość tłuszczu (jak kto lubi , olej margaryna, smalec) przykryć pokrywką i dusić do miękkości.
Ciasto po wyrośnięciu przekładamy na stolnicę, przerabiamy powtórnie i wałkujemy na grubość ok. 8mm,Potem wykrawamy krążki (wielkość upodobana przez wykonawce-

Spróbujcie, pyszna przekąska.