No i w końcu trafiłem również i ja Sylwku na "Twój rejs".... już się obawiałem że nie będzie żadnych fotek... zawsze cieplej na serduchu robią jak się na te "palmy" patrzy.... "Płynę z Tobą"
Dzisiaj udalo sie zejsc na lad Piekna pogoda i piekne miasto no i udalo sie zrobic kilka fotek Serdecznie zapraszam zaczniemy od architektury
IMG_20161207_104643.jpg
IMG_20161207_105235.jpg
IMG_20161207_112634.jpg
IMG_20161207_123037.jpg
IMG_20161207_123453.jpg
IMG_20161207_123524.jpg
IMG_20161207_120528.jpg
Nastepnie portugalski przysmak suszony, solony filet z dorsza. Zapch to lepiej nie bede pisal ale po namoczeniu i upieczeniu z pomidorami i ziemniakami naprawde rsarytas a nazywa sie dokladnie BACALHAU wymawiaja BAKALAU “Zdjecie gotowego dania zaciagniete z sieci”
images.jpg
IMG_20161207_114008.jpg
IMG_20161207_114024.jpg
No i wspaniale prarzone czy tez pieczone Kasztany (Oczywiscie odmiana jadalna nasze Polskie chyba sie nie nadaja)
IMG_20161207_112526.jpg
IMG_20161207_112507.jpg
IMG_20161207_112512.jpg
Portugalia wiec musi byc slynne nie wiem czy moge napisac winno ale chodzi mi o PORT czyli miesznke wina i brendy. No i jest tu z czego wybierac nawet po 100 lat czekaja buteleczki sobie
IMG_20161207_110645.jpg
IMG_20161207_110832.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”
Bacalhau jadlam w wielu odianach ..pracowalam wiele lat z portugalka ,doskonale jedzenie robila ... u nas tez je sie suszonego dorsza i nazywa sie to lutfisk..musi byc na szwedzkim bozonarodzeniowym stole.