Strona 1 z 1

Sajgonki

: 12 lis 2016, 20:10
autor: Grzegorz Z.
Składniki:
- filety z kurczaka 1 kg
- marchew 4 szt.
- grzyby mun - 1 woreczek
- makaron sojowy - 200g
- sos sojowy
- papier ryżowy
- olej
- pieprz

Przygotowanie:
Mięso z kurczaka mielimy na sitku 8 mm. Marchew ścieramy na tarce (średnie oczka). Grzyby mun gotujemy w wodzie około 15-20 minut i kroimy w paski (można kupić już pocięte). Makaron sojowy przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i kroimy na mniejsze części. Wszystko łączymy ze sobą. Doprawiamy do smaku sosem sojowym i pieprzem. Moczymy papier ryżowy, dodajemy mięso i zawijamy. Pozostawiamy, aby papier ryżowy lekko wysechł na około 15-20 minut. Smażymy na głębokim oleju.

DSC_0714.JPG
DSC_0718.JPG
DSC_0721.JPG

Re: Sajgonki

: 27 lut 2023, 10:42
autor: romandmczyk
wyglądać tak apetycznie