Galaretka z musztardy
: 20 kwie 2017, 16:19
Galaretka musztardowa
Składniki:
1 słoiczek musztardy ostrej
1 słoiczek musztardy francuskiej
1 łyżka żelatyny rozrobiona w 1/2 szkl. gorącej wody i wystudzona.
Wykonanie:
Żelatynę mieszamy z musztardą o ostrym smaku i miksujemy blenderem, dodajemy musztardę francuską i jeszcze chwilkę miksujemy aby się gorczyca lekko zmieliła i połączyły składniki.
Wylewamy do pojemnika i wstawiamy do lodówki.
Tak samo można zrobić keczup, majonez i inne sosy.
Zamiast żelatyny można użyć agaru.
Uwaga:
Musztarda i żelatyna powinna mieć pokojową temp.
Składniki:
1 słoiczek musztardy ostrej
1 słoiczek musztardy francuskiej
1 łyżka żelatyny rozrobiona w 1/2 szkl. gorącej wody i wystudzona.
Wykonanie:
Żelatynę mieszamy z musztardą o ostrym smaku i miksujemy blenderem, dodajemy musztardę francuską i jeszcze chwilkę miksujemy aby się gorczyca lekko zmieliła i połączyły składniki.
Wylewamy do pojemnika i wstawiamy do lodówki.
Tak samo można zrobić keczup, majonez i inne sosy.
Zamiast żelatyny można użyć agaru.
Uwaga:
Musztarda i żelatyna powinna mieć pokojową temp.