Żeberka cytrusowe

Odpowiedz
Awatar użytkownika
SexNajlepszyNaBoczku
Posty: 1000
Rejestracja: 08 lis 2016, 22:03

Żeberka cytrusowe

Post autor: SexNajlepszyNaBoczku »

Marytana: koncentrat pomidorowy, maggi, czosnek, musztarda sarepska, dużo skórki z cytryny, oregano, majeranek, peklosól, pieprz, coca cola 0 do otrzymania odpowiedniej gęstości. Można dodać cebulę w piórka, lub jakieś owoce.
Na dno brytfanny dynia piżmowa w dużych kawałkach, trochę wywaru grzybowego i na to żeberka wymasowane w marynacie. Na wierzchu polać olejem i na 48h w chłodne miejsce, żeby się zapeklowało i zamarynowało.
Pieczenie 5 godzin w 120*C :>

Są dosyć łagodne, jak ktoś chce można dorzucić chilli.

Proponowany sos:
Imbir zetrzeć na tarce (drobna), czosnek pokroić w plasterki, posiekać dymkę ze szczypiorkiem i zmiksować (zblendować) z olejem i solą w wysokim dosyć wąskim naczyniu. Wbić tam jajka, wsadzić łyżkę musztardy i blendować od dołu powoli ku górze - będzie sos majonezowy. Miało być łagodnie, więc dodałem maggi i skórki z ogórka (tak, tej ciemnozielonej) do oleju przed blendowaniem.


[align=center]
żebereczka (2).JPG
żebereczka (1).JPG
[/align]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Dopóki nie uczynisz nieświadomego - świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem."
C.G.Jung 8-)
Odpowiedz

Wróć do „Na obiad”