Słoczu robi zadyme :)
: 25 gru 2016, 11:33
Czytam tylko forum, podziwiam wyroby, i pomyślałem, że chyba czas, abym sam coś wrzucił. To wyniki ostatniego dymienia.
Szynki i boczki peklowane na mokro 6 dni, zgodnie z tabelą.
Boczki, szynka, i polędwica peklowana na sucho, 2 dni w zimnym dymie po 4 godziny, i ostatni dzień 3 godziny na zimno, plus godzina na ciepło (do 60 stopni)
Batony - mięso peklowane na sucho, 3 dni, potem nadziewanie, dojrzewanie 4 dni z czego 2 w zimnym dymie, ostatni na ciepło 4 godziny. Teraz jeszcze trochę powiszą.
Szynki i boczki peklowane na mokro 6 dni, zgodnie z tabelą.
Boczki, szynka, i polędwica peklowana na sucho, 2 dni w zimnym dymie po 4 godziny, i ostatni dzień 3 godziny na zimno, plus godzina na ciepło (do 60 stopni)
Batony - mięso peklowane na sucho, 3 dni, potem nadziewanie, dojrzewanie 4 dni z czego 2 w zimnym dymie, ostatni na ciepło 4 godziny. Teraz jeszcze trochę powiszą.