Filety z dorsza w piwie.
: 08 gru 2016, 17:40
Na pierwsze danie była polewka piwna, to na drugie ryba też z piwie.
Moczyć filety w piwie przez pół godz. Zeszklić cebulę i kapary, dodać śmietanę i poddusić. Rybę wyjąć z piwa, posmarować grubo ostrą musztardą. Zrobić ciasto naleśnikowe na piwie. Filety obtoczyć ciastem piwnym, smażyć na rumiano na oleju słonecznikowym. Dorsze kłaść na sosie cebulowo - kaparowym.
Ps.Użyć kaparów marynowanych.
Moczyć filety w piwie przez pół godz. Zeszklić cebulę i kapary, dodać śmietanę i poddusić. Rybę wyjąć z piwa, posmarować grubo ostrą musztardą. Zrobić ciasto naleśnikowe na piwie. Filety obtoczyć ciastem piwnym, smażyć na rumiano na oleju słonecznikowym. Dorsze kłaść na sosie cebulowo - kaparowym.
Ps.Użyć kaparów marynowanych.