Strona 1 z 2
Parówki dietetyczne z szynki.
: 26 lis 2016, 20:09
autor: Sivon
Witam, dostałem zadanie, parówki z szynki bez tłuszczu, dieta wątrobowa. Zadanie prawie nie wykonalne, jak trzeba to trzeba i stało się. Łatwo nie było. Zawartość tłuszczu ok 15%.
Całość zmielona na sitku 2mm
DSC_0041.JPG
Masa kutrowana z dodatkiem lodowatej wody i superioru.
DSC_0045.JPG
Doprawione, kolendrą, gałką, pieprzem, lekko podwedzone i parzone.
DSC_0050. JPG
Jestem zadowolony, smak i konsystencja pomimo braku tłuszczu całkiem niezły.
Re: Parówki dietetyczne z szynki.
: 26 lis 2016, 21:19
autor: Roger
Powiem Ci że jak na wsad wyglądają całkiem całkiem ... jak smakują to Ty wiesz i zleceniodawca wierzę na słowo że jest ok
Brawo Ty ...
To modne ostatnio
Tapniete z GT-I9500
Re: Parówki dietetyczne z szynki.
: 26 lis 2016, 21:46
autor: Grzegorz Z.
Miałem napisać to samo, że wyglądają super. Ale to Brawo Ty
Tak się zastanawiam czy machnąć wykład
Re: Parówki dietetyczne z szynki.
: 26 lis 2016, 21:54
autor: Roger
No wypadałoby ... żeby temu Miodku miodku nie brakło ...
Brawo ja
Tapniete z GT-I9500
Re: Parówki dietetyczne z szynki.
: 26 lis 2016, 22:03
autor: Grzegorz Z.
Brawo Ty
Re: Parówki dietetyczne z szynki.
: 26 lis 2016, 22:12
autor: Sivon
Biorę to na watłą klate 75C
Cytując klasyka. Brawo Ja!
Re: Parówki dietetyczne z szynki.
: 26 lis 2016, 22:30
autor: Roger
No to mnie teraz rozwaliłeś ... prawie jak werdykt Voice of Poland ...
Tapniete z GT-I9500
Re: Parówki dietetyczne z szynki.
: 26 lis 2016, 22:51
autor: Ela K.
Re: Parówki dietetyczne z szynki.
: 27 lis 2016, 19:32
autor: Piotruś pan
SIVON, mógłbyś mi napisać co daje skrobia w parówkach?
Re: Parówki dietetyczne z szynki.
: 27 lis 2016, 21:22
autor: Sivon
Piotrze, skrobia pomaga emulgować, tłuszcz, mięso i wodę
w tym przypadku mięso i wodę w ilości ponad 30% wsadu. Dodajemy wodę i superior stopniowo podczas kutrowania. Skrobie można zastąpić mlekiem w proszku, lub zupełnie z niej zrezygnować.