Lunchmeat

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Gonzo
Posty: 683
Rejestracja: 05 lis 2016, 8:48
Lokalizacja: Wysokie Mazowieckie

Lunchmeat

Post autor: Gonzo »

Lunchmeat
lunchmeat.jpg


Surowce:
- II wieprzowa 2kg (z łopatki)
- III wieprzowa (ścięgniste) 1kg

Przyprawy:
- peklosól 17g/kg
- mieszanka do kiełbasy szynkowej 5g/kg
- czosnek suszony jak ktoś lubi do smaku
- 100g mąki żytniej

Mięso II zemleć na sitku 8mm, III zemleć na sitku 3mm.
lunchmeat 1.jpg

Wymieszać zmielone mięsa razem z przyprawami i peklosolą. Włożyć na 24h do lodówki. Napełnić osłonki barierowe (termokurczliwe) lub szynkowar (praske do szynek) tak, aby nie było powietrza.
lunchmeat 2.jpg

Parzyć 1,45h w temp. 72-75 stopni. Schłodzić do całkowitego wystygnięcia.

Smacznego
udostępniono z : http://wyrobydomowe.blox.pl/tagi_b/5479 ... geNumber=5
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Odpowiedz

Wróć do „Z szynkowara i praski”