Konserwa smarowna
: 26 lis 2016, 10:34
Konserwa smarowna
Wykonana w oparciu o przepis kol. Andrzeja – bagno z WD
Składniki:
- mięso wieprzowe (kl II 50% i kl. III 50%) 65%
- wątroba wieprzowa 5%
- smalec 30%
- sól 20g/kg
- przyprawy: pieprz, cebula surowa i można inne dodać do smaku
Wszystkie rodzaje mięsa mielemy na najdrobniejszym sitku 2-3mm jeden raz dodając w trakcie mielenia cebulę. Mieszamy dokładnie i napełniamy słoiczki.
Pasteryzujemy ok. 60min, studzimy w temp pokojowej i następnego dnia powtarzamy pasteryzację. Studzimy i przenosimy do chłodnego pomieszczenia lub lodówki.
Smacznego
udostępniono z: http://wyrobydomowe.blox.pl/tagi_b/5479 ... geNumber=2
Wykonana w oparciu o przepis kol. Andrzeja – bagno z WD
Składniki:
- mięso wieprzowe (kl II 50% i kl. III 50%) 65%
- wątroba wieprzowa 5%
- smalec 30%
- sól 20g/kg
- przyprawy: pieprz, cebula surowa i można inne dodać do smaku
Wszystkie rodzaje mięsa mielemy na najdrobniejszym sitku 2-3mm jeden raz dodając w trakcie mielenia cebulę. Mieszamy dokładnie i napełniamy słoiczki.
Pasteryzujemy ok. 60min, studzimy w temp pokojowej i następnego dnia powtarzamy pasteryzację. Studzimy i przenosimy do chłodnego pomieszczenia lub lodówki.
Smacznego
udostępniono z: http://wyrobydomowe.blox.pl/tagi_b/5479 ... geNumber=2