Strona 2 z 2

Re: Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów

: 30 lis 2016, 22:10
autor: tusiaczek
A ja wiem o czym wszyscy zapomnieli... albo tylko ja znam pełny tajemny przepis na pastę bagienną :mrgreen:
Otóż Renia dodaje do tej pasty 1-2 łyżki syropu z Agawy. Ja nie miałem i dodałem troszkę syropu klonowego :mrgreen:

Re: Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów

: 07 gru 2016, 14:29
autor: rykocz
Zauważyłem, że nie można przesadzić z prażeniem słonecznika. W pierwszej wersji lekko przecholowałem przez nieuwagę.
Początkowo smak wędzonej makreli, przeszedł (w miarę dodawania kolejnych przypraw) w smak pomidorowów z kawą zbożową. :mrgreen:
Przypuszczam, że pochodził od zbyt sprażonego słonecznika. Kolor oczywiście ciemniejszy ale może to od pomidorów zależy?

Re: Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów

: 10 gru 2016, 17:20
autor: Kruszynka
Kolejna mutacja przepisu Reni.
Tym razem z ciecierzycą,pastą sezamową,orzeszkami ziemnymi /z nalewki /z dodatkiem rukoli,papryczki chili,trzech ząbków czosnku,sezamu prażonego,oliwy,pieprzu młotkowanego i papryki słodkiej .
002.JPG


004.JPG


....i z wafelkiem :D
006.JPG

Do tej pory robiłem humus,czasami z dodatkiem bakłażana,pomysł Reni odsłonił pole do wielu wariacji na temat past z ziarnami i suszonymi pomidorkami.Na wiosnę zaczniemy "ziołowe szaleństwo"