Prosta smaczna konserwa, boczek z cebulą, niebo w gębie Boczek 1,3kg kroimy w kostkę ok 1-1,5cm i peklujemy dawką 15g/kg, po 24 godz. dodaję 160g drobno posiekanej cebuli, rozgotowane zmielone skórki wp. 70g, woda 150ml, pieprz świeżo mielony. Całość dobrze wyrabiamy i do słoika, sterylizacja w szybkowarze 70 min. Jak widać dodałem 15g peklo. i 150ml wody i mimo to konserwa jest idealnie słona.
Smacznego!
Boczek z cebulą
- tier
- Posty: 768
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Boczek z cebulą
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- tier
- Posty: 768
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Re: Boczek z cebulą
Pieprz oczwyiście 4g
- bwie
- Posty: 353
- Rejestracja: 09 lis 2016, 13:12
- Lokalizacja: niedurza wieś
Re: Boczek z cebulą
Przemku bardzo fajna rzecz Będę musiał wypróbować Pozdrawiam
- Sla100
- Posty: 556
- Rejestracja: 16 lis 2016, 21:41
- Lokalizacja: Gdynia
Re: Boczek z cebulą
Przemek od dnia dzisiejszego a jest 15 Sierpien 2017 pozostaje mi jeszcze 70 dni do powrotu do domu ale Boczek z cebula jest juz na liscie do zrobienia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ps. A co do twoich sloiczkow to ja chyba naprawde podam Tobie adres na statek
Ps. A co do twoich sloiczkow to ja chyba naprawde podam Tobie adres na statek
„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”
Pozdrawiam Sylwester
Pozdrawiam Sylwester
- tier
- Posty: 768
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Re: Boczek z cebulą
Sylwek, 70 dni to jeszcze sporo nowych konserw zrobię, do testów czekają już zrobione tuszonka z wołowiny i słoina w 3 smakach