Wariacji ciąg dalszy.. kolejne danie z kociołka nazwałem "Zrazy po Podlasku" Będziemy potrzebowali:
- 1 kg karkówki
- 1,5 kg ziemniaków
- mała kapusta włoska
- kilka ogórków, cebula, marchewka
- ostra musztarda
- sól, pieprz do smaku
Mięso kroimy na tzw. kotlety, rozbijamy, doprawiamy, smarujemy musztardą na to dajemy liść kapusty, układamy ogórek, cebulę i zawijamy
I przesmażamy na patelni
Kociołek wykładamy kapustą, układamy zrazy, przekładamy warzywami. Na patelnię wlewamy trochę wody i zbieramy tzw sos, zalewamy kociołek. Na góre dajemy liście kapusty i gotujemy ok 40 min
Pod koniec dodajemy pokrojone ziemniaki, solimy i posypujemy papryką, gotujemy kolejne 15-20 min.
Zrazy po Podlasku
- tier
- Posty: 768
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Zrazy po Podlasku
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Ela K.
- Posty: 347
- Rejestracja: 06 lis 2016, 16:37
- Lokalizacja: Ostróda
Re: Zrazy po Podlasku
Widzę kolejną propozycję na zlot
[align=center]"Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu" Antoine de Saint-Exupéry – Mały Książę[/align]
- Sla100
- Posty: 556
- Rejestracja: 16 lis 2016, 21:41
- Lokalizacja: Gdynia
Re: Zrazy po Podlasku
Tieru mam taki kociolek ale emaliowany to chyba nie ma znaczenia za bardzo co ????
download/file.php?mode=view&id=731" onclick="window.open(this.href);return false;
download/file.php?mode=view&id=731" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”
Pozdrawiam Sylwester
Pozdrawiam Sylwester