Kabanosy Gonza dla "opornych"
- wędzarz
- Posty: 33
- Rejestracja: 07 gru 2016, 13:16
Re: Kabanosy Gonza dla "opornych"
Cytat ,,Skład - karkówka i podgardle. Na innym forum byłbyś już zmieszany z błotem. Ja również uważam że do kabanosów najlepsza jest karkówka a nie jakaś WP I , czy WP II ''
Jak to skomentować .Nauczyć tego pana klasyfikacji, lub zostawić jako nie wiedzącego ze wymienione klasy są w karczku - karkówka to element z kością praktycznie nie osiągalny w sklepach .Forum ma uczyć a nie powielać aminozje wobec innych forów.
Jak to skomentować .Nauczyć tego pana klasyfikacji, lub zostawić jako nie wiedzącego ze wymienione klasy są w karczku - karkówka to element z kością praktycznie nie osiągalny w sklepach .Forum ma uczyć a nie powielać aminozje wobec innych forów.
- Gonzo
- Posty: 683
- Rejestracja: 05 lis 2016, 8:48
- Lokalizacja: Wysokie Mazowieckie
Re: Kabanosy Gonza dla "opornych"
wędzarz pisze:Nauczyć tego pana klasyfikacji, lub zostawić jako nie wiedzącego ze wymienione klasy są w karczku
Wiadoma sprawa że są. Nawet w ryju (czyt. głowa) są. To miał być przepis pozaklasowy I taki jest
Co do nazewnictwa to w tej chwili nikt już nikogo nie nauczy jak się "przed wojną świnia nazywała"
- wędzarz
- Posty: 33
- Rejestracja: 07 gru 2016, 13:16
Re: Kabanosy Gonza dla "opornych"
Gonzusiu nie przyklaskuj nieuctwu . sprowadzisz to forum do Zosi samosi
- tier
- Posty: 768
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Re: Kabanosy Gonza dla "opornych"
Na poprzednim forum zrobili klasyfikację to zostały same czopki. A tutaj zupełnie na luzie bez spinek... nie czepiamy się nazewnictwa itd.
- lesniak
- Posty: 153
- Rejestracja: 22 lis 2016, 22:07
Re: Kabanosy Gonza dla "opornych"
Wędzarz Aby zmienić nawyki to najpierw trzeba by było nauczyć klasyfikacji sprzedawców w sklepach mięsnych oraz producentów. A na tym forum jest o tyle dobrze, że jeśli ktoś chce klasyfikować to klasyfikuje, a jeśli tak jak ja robię wyroby regionalne i tam klasyfikacji niema, wiec nie będę na siłę robić klasyfikacje. TU JEST WĘDZENIE DOMOWE Z PASJĄ, a nie zakład przetwórczy. My się tylko wzorujemy na recepturach przemysłowych a nie rygorystycznie tego przestrzegamy. Pozdrawiam i polecam troszkę luzu.
Moja strona o kuchni regionalnej: https://www.facebook.com/kuchniaznin/?fref=ts
- wędzarz
- Posty: 33
- Rejestracja: 07 gru 2016, 13:16
Re: Kabanosy Gonza dla "opornych"
No cóż cofanie się w wiedzy, tez jest sposobem na nazwanie każdego sposobu na tradycyjny.
- lesniak
- Posty: 153
- Rejestracja: 22 lis 2016, 22:07
Re: Kabanosy Gonza dla "opornych"
wędzarz pisze:No cóż cofanie się w wiedzy, tez jest sposobem na nazwanie każdego sposobu na tradycyjny.
To nie jest cofanie się, ale logiczne myślenie, nie zrobi się wędliniarza z osoby, która mięso widziała cały czas w kawałkach w sklepie bez kursów i warsztatów.
A kursy jedno czy dwu dniowe z całym szacunkiem bez podstaw można sobie w cztery litery wsadzić, zresztą większość takich kursów służy nabijaniu kasy jednej osobie.
Jak mówić komuś kto jest zielony i oporny na wiedzę, o klasyfikacji jak on wędzi na czarno.
Dlatego tym miej wiedzącym warto podawać proste przepisy, bez klasyfikacji.
A jeśli się nauczą powoli sami zaczną klasyfikować mięso.
Fora służą do wymiany wiedzy, przepisów i miłemu spędzeniu czasu.
Moja strona o kuchni regionalnej: https://www.facebook.com/kuchniaznin/?fref=ts
- lesniak
- Posty: 153
- Rejestracja: 22 lis 2016, 22:07
Re: Kabanosy Gonza dla "opornych"
wędzarz pisze:Gonzusiu nie przyklaskuj nieuctwu . sprowadzisz to forum do Zosi samosi
Lepiej do Zosi samosi niż do sekty z wielkim bratem, gdzie tylko płać i klikaj.
Moja strona o kuchni regionalnej: https://www.facebook.com/kuchniaznin/?fref=ts
- Grzegorz Z.
- Posty: 289
- Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
- Lokalizacja: Namysłów
Re: Kabanosy Gonza dla "opornych"
Wędzarzu to ja mam prośbę, skoro posiadasz taką wiedzę to podziel się z nami. Bo jak na razie każdy Twój post to tylko słowa krytyki. Wykaż się i naucz nieuków