Podpłomyki moje
3 szk. mąki żytniej
1 szk. otrąb ( najlepiej żytnich)
2 łyżki miodu
1/2 szk. mielonych orzechów laskowych
Woda 1 - 2 szk.
Wykonani :
Wszystkie składniki włożyć do miski i wymieszać na jednolitą masę.
Ciasto powinno mieć konsystencje jak na makaron. Cienko rozwałkować.
Piec na rozgrzanych kamieniach lub blasze.
Podpłomyki moje
- lesniak
- Posty: 153
- Rejestracja: 22 lis 2016, 22:07
Podpłomyki moje
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Moja strona o kuchni regionalnej: https://www.facebook.com/kuchniaznin/?fref=ts
- Grzegorz Z.
- Posty: 289
- Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
- Lokalizacja: Namysłów
Re: Podpłomyki moje
Będzie się robić Płytę trzeba wykorzystać