Po raz kolejny mielonka w słoikach. I tak jak lubię .. z galaretką
cdn..
Coś tam działam :)
- Anuś
- Posty: 144
- Rejestracja: 06 lis 2016, 18:20
- Lokalizacja: okolice Łodzi
Coś tam działam :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- tier
- Posty: 768
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Re: Coś tam działam :)
Zielona miska.. jak bym żonę w kuchni widział
- Anuś
- Posty: 144
- Rejestracja: 06 lis 2016, 18:20
- Lokalizacja: okolice Łodzi
Re: Coś tam działam :)
tier pisze:Zielona miska.. jak bym żonę w kuchni widział
Kupowałyśmy w tym samym sklepie
I jeszcze boczek peklowany na sucho, 15 g peklosoli i 5 g soli na kg mięsa, dodane przyprawy( czosnek, majeranek pieprz) i pieczony w niskiej temperaturze ze względu na obecność peklosoli. Temperatura nie przekraczała 100 stopni .. czas pieczenia to 1 h 20 minut. Mam jeszcze problemy z prawidłowym wiązaniem, ale się uczę
cdn..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- ArkoGdynia
- Posty: 510
- Rejestracja: 08 lis 2016, 14:42
- Lokalizacja: Gdynia
Re: Coś tam działam :)
Anuś.. Brawo Ty!
widać podbijasz po woli kolejne królestwo..... poczekaj niech wędzarka powstanie to dopiero będziesz szaleć!!
A wiązanie najlepiej poćwiczyć sobie na butelce! Dojdziesz do wprawy bardzo szybko!
Wyroby z peklosolą spokojnie można obrabiać do temperatury 160 stopni, więc mogłaś jeszcze trochę podciągnąć temperaturę.
Wszystko smakowicie wygląda
Z Dymnym pozdrowieniem....
widać podbijasz po woli kolejne królestwo..... poczekaj niech wędzarka powstanie to dopiero będziesz szaleć!!
A wiązanie najlepiej poćwiczyć sobie na butelce! Dojdziesz do wprawy bardzo szybko!
Wyroby z peklosolą spokojnie można obrabiać do temperatury 160 stopni, więc mogłaś jeszcze trochę podciągnąć temperaturę.
Wszystko smakowicie wygląda
Z Dymnym pozdrowieniem....
Niech Dym będzie z Tobą.....
- Ela K.
- Posty: 347
- Rejestracja: 06 lis 2016, 16:37
- Lokalizacja: Ostróda
Re: Coś tam działam :)
tier pisze:Zielona miska.. jak bym żonę w kuchni widział
Też mam
Anuś piękna konserwka Koleżanka się rozwija widzę
[align=center]"Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu" Antoine de Saint-Exupéry – Mały Książę[/align]
- Anuś
- Posty: 144
- Rejestracja: 06 lis 2016, 18:20
- Lokalizacja: okolice Łodzi
Re: Coś tam działam :)
ArkoGdynia pisze:Anuś.. Brawo Ty!
A wiązanie najlepiej poćwiczyć sobie na butelce! Dojdziesz do wprawy bardzo szybko!
Wyroby z peklosolą spokojnie można obrabiać do temperatury 160 stopni, więc mogłaś jeszcze trochę podciągnąć temperaturę.
Wszystko smakowicie wygląda
Z Dymnym pozdrowieniem....
Arku .. spróbuję na butelce Mam jedno pytanie .. bo z tą temperaturą pieczenia wyrobów z peklosolą jest różnie .. czytałam, że nie można przekroczyć temp 120 stopni, więc jak to w końcu jest ?
Ela dziękuję
I jeszcze ser twarogowy robię co jakiś czas. Mleko mam bardzo dobrej jakości, z tego samego źródła biorę też śmietanę do wyrobu masła.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- ArkoGdynia
- Posty: 510
- Rejestracja: 08 lis 2016, 14:42
- Lokalizacja: Gdynia
Re: Coś tam działam :)
No ja czytałem i widziałem na forum wpisy że nie obrabiać powyżej 160 stopni...chyba nawet Grzegorz osratnio o tym wspominał, więc moim zdaniem spokojnie można podnieść temperaturę!
Serek piękny [emoji4]
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Serek piękny [emoji4]
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Niech Dym będzie z Tobą.....