Nie ma w tym przepisie nic trudnego, wystarczy dobrze skomponować sobie sos pomidorowy. Do jego sporządzenia użyłam własnego przecieru pomidorowego, podsmażoną na złoty kolor cebulę białą, sól pieprz i słodką paprykę mieloną. Sos należy spróbować dopiero po całkowitym ostudzeniu. Pasteryzacja była dwukrotna. Przechowuje w lodówce. Z tej porcji wyszły pięć słoików. Zastanawiam się tylko, czy można było włożyć bezpośrednio do słoika surową rybę, czy trzeba tak zrobić jak ja to uczyniłam, czyli parzyć ją kilka minut.
Konserwa rybna w sosie pomidorowym
- Anuś
- Posty: 144
- Rejestracja: 06 lis 2016, 18:20
- Lokalizacja: okolice Łodzi
Konserwa rybna w sosie pomidorowym
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Roger
- Posty: 201
- Rejestracja: 11 lis 2016, 22:53
- Lokalizacja: W-wa & Lubuskie
Re: Konserwa rybna w sosie pomidorowym
Wkładaj surową
Tapniete z Tapatalk
Tapniete z Tapatalk
Robert
601 353 601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
601 353 601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
- Anuś
- Posty: 144
- Rejestracja: 06 lis 2016, 18:20
- Lokalizacja: okolice Łodzi
Re: Konserwa rybna w sosie pomidorowym
Roger pisze:Wkładaj surową
Tapniete z Tapatalk
Dzięki Robert