Tak naprawdę to niewiele trzeba tu pisać, wszystko widać na zdjęciu. Serduszka moczę kilka minut w wodzie, odczącam .. zalewam czystą wodą i gotuję kilak minut. Po tym czasie odcedzam je, usuwam naczynia i zalewam ponownie czystą wodą i gotuje do miękkości z dodatkiem warzyw. Wywar zostawiłam jako bazę do czerwonego barszczu, a serduszka dodałam do podsmażonej czerwonej cebuli, warzyw pokrojonych w słupki i dodany został mój sos boloński. Przepis na niego będzie w spiżarni.
Serduszka w sosie z warzywami
- Anuś
- Posty: 144
- Rejestracja: 06 lis 2016, 18:20
- Lokalizacja: okolice Łodzi
Serduszka w sosie z warzywami
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Piotruś pan
- Posty: 195
- Rejestracja: 16 lis 2016, 18:02
Re: Serduszka w sosie z warzywami
Anuś, proste łatwe i przyjemne, brawo .
- king_lpk
- Posty: 11
- Rejestracja: 13 lut 2017, 21:16
Re: Serduszka w sosie z warzywami
Aniu dzięki tobie robię dziś podobne danie. Żołądki drobiowe.
- Anuś
- Posty: 144
- Rejestracja: 06 lis 2016, 18:20
- Lokalizacja: okolice Łodzi
Re: Serduszka w sosie z warzywami
king_lpk pisze:Aniu dzięki tobie robię dziś podobne danie. Żołądki drobiowe.
Bardzo się cieszę Pewnie już dawno zjedzone, ale dodam tyko, że żołądki też robiłam w podobny sposób, jednak z tą różnicą, że dodawałam jeszcze fasolkę szparagową mrożoną lub własną ze słoika albo fasolę czerwoną z puszki. Wcześniej oczywiście przepłukaną z zalewy w jakiej jest w puszcze. Najlepsze są żołądki indycze, mają mniej części chrzęstnych. Pisałam już o tym w moim temacie, kiedy robiłam risotto w słoiki tzw. ''obiadki słoikowe'' Fotki zdążyłeś zrobić ?
- king_lpk
- Posty: 11
- Rejestracja: 13 lut 2017, 21:16
Re: Serduszka w sosie z warzywami
Zdążyłem, wyszło 6 litrów . Niektórych potraw nie robię w ilości "na raz", lubię dwa dni posmakować i jeszcze zamrozić.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Anuś
- Posty: 144
- Rejestracja: 06 lis 2016, 18:20
- Lokalizacja: okolice Łodzi
Re: Serduszka w sosie z warzywami
king_lpk pisze:Zdążyłem, wyszło 6 litrów . Niektórych potraw nie robię w ilości "na raz", lubię dwa dni posmakować i jeszcze zamrozić
Robiłeś z ziemniakami ? można z nimi zamrozić ? Jaki sos ? Wpadłeś w ogień moich pytań
- king_lpk
- Posty: 11
- Rejestracja: 13 lut 2017, 21:16
Re: Serduszka w sosie z warzywami
To nie ziemniaki to seler i pietruszka. Ziemniaki, kasze, makarony to BIAŁA ŚMIERĆ . Jem mało węglowodanów