500 ml wytrawnego wina
50 g cukru
200 g czarnych porzeczek
1 łyżka octu winnego
wino zagotować z cukrem aż zmniejszy swoją objętość o połowę i zgęstnieje. Dodać porzeczki i ocet, dusić na wolnym ogniu aż porzeczki będą miękkie.
Podawać z piersią indyka z rusztu.
Wytrawny sos porzeczkowy.
- Ela K.
- Posty: 347
- Rejestracja: 06 lis 2016, 16:37
- Lokalizacja: Ostróda
Re: Wytrawny sos porzeczkowy.
Myślisz, że można to zamknąć w słoiczek "na zimę"?
[align=center]"Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu" Antoine de Saint-Exupéry – Mały Książę[/align]
- Piotruś pan
- Posty: 195
- Rejestracja: 16 lis 2016, 18:02
Re: Wytrawny sos porzeczkowy.
No pewnie, porzeczki doprowadzić do stanu "al dente", gorące wlać do słoiczka i pasteryzować ze 20 minut.