Kiełbasa jałowcowa Rytebłota 2016
- tusiaczek
- Posty: 313
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:44
- Lokalizacja: Gdańsk
Re: Kiełbasa jałowcowa Rytebłota 2016
Zdjęcie kijowe... klasyfikacja jest jak najbardziej OK
WP II 60/40, WP III z golonek, WP I czyściutkie
WP II 60/40, WP III z golonek, WP I czyściutkie
- Sla100
- Posty: 556
- Rejestracja: 16 lis 2016, 21:41
- Lokalizacja: Gdynia
Re: Kiełbasa jałowcowa Rytebłota 2016
No to sie fajna foto-relacja zapowiada Tusiaczku czekam na nastepne etapy i kibicuje !!!!!
„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”
Pozdrawiam Sylwester
Pozdrawiam Sylwester
- pis67
- Posty: 44
- Rejestracja: 08 lis 2016, 21:42
- Lokalizacja: NML
Re: Kiełbasa jałowcowa Rytebłota 2016
Sławek, ta dwójka to chuda jak diabli, to nie to, brak nośnika smaku.....
- Roger
- Posty: 201
- Rejestracja: 11 lis 2016, 22:53
- Lokalizacja: W-wa & Lubuskie
Re: Kiełbasa jałowcowa Rytebłota 2016
Na zdjęciu wygląda jak chudsza tak 80/20 ale wierzę wytwórcy ze 60/40
Tapniete z GT-I9500
Tapniete z GT-I9500
Robert
601 353 601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
601 353 601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
- tusiaczek
- Posty: 313
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:44
- Lokalizacja: Gdańsk
Re: Kiełbasa jałowcowa Rytebłota 2016
Zaraz tam tfurcy... W Selgrozie zamówiłem na gotowo Panowie zawsze ładnie wedle życzenia paczuszkę mnie robią... i nawet się znają
Nie strasz... może cuś dodam... było pisać że tusta dwójka
Boczek? Podgardle? Tak z 1,5-2 kg?
janpan pisze:Sławek, ta dwójka to chuda jak diabli, to nie to, brak nośnika smaku.....
Nie strasz... może cuś dodam... było pisać że tusta dwójka
Boczek? Podgardle? Tak z 1,5-2 kg?
- pis67
- Posty: 44
- Rejestracja: 08 lis 2016, 21:42
- Lokalizacja: NML
Re: Kiełbasa jałowcowa Rytebłota 2016
Jałowcowa rytobłotna była tłuściutka - energetyczna....
- tusiaczek
- Posty: 313
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:44
- Lokalizacja: Gdańsk
Re: Kiełbasa jałowcowa Rytebłota 2016
No to nastąpiły małe zmiany... odjąłem trochę dwójki (pójdzie na jakąś mielonkę) a dodałem boczku bo akurat miałem.
Widać zryta jałowcowa jak to w naturze ewoluuje Mam nadzieję że efekt końcowy będzie porównywalny do tej Piotrowej..
Widać zryta jałowcowa jak to w naturze ewoluuje Mam nadzieję że efekt końcowy będzie porównywalny do tej Piotrowej..
- tusiaczek
- Posty: 313
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:44
- Lokalizacja: Gdańsk
Re: Kiełbasa jałowcowa Rytebłota 2016
No i jałowcowa się studzi...
Troszkę odstępstw od przepisu było bo skoro Mistrz Jan stwierdził że za dwójka za chuda to za chuda... z całości odjąłem 1,5 kg chudej dwójki a w to miejsce dałem boczek. Jedynkę mieliłem na szarpaku (nie mam sitka 20), dwójkę na 10 a trójkę dwa razy na 3 mm. Przyprawy zgodnie z przykazaniami. Odstępstwem było także że zamiast podpiekania parzyłem 30 minut w temp 75`C.
Do odłożonej dwójki dodałem także 0,5 kg boczki i machnąłem sobie mielonkę tyrolską
Troszkę odstępstw od przepisu było bo skoro Mistrz Jan stwierdził że za dwójka za chuda to za chuda... z całości odjąłem 1,5 kg chudej dwójki a w to miejsce dałem boczek. Jedynkę mieliłem na szarpaku (nie mam sitka 20), dwójkę na 10 a trójkę dwa razy na 3 mm. Przyprawy zgodnie z przykazaniami. Odstępstwem było także że zamiast podpiekania parzyłem 30 minut w temp 75`C.
Do odłożonej dwójki dodałem także 0,5 kg boczki i machnąłem sobie mielonkę tyrolską
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- pis67
- Posty: 44
- Rejestracja: 08 lis 2016, 21:42
- Lokalizacja: NML
Re: Kiełbasa jałowcowa Rytebłota 2016
To czekam na ocenę organoleptyczną, nie był bym sobą, gdybym nie napisał - parzona ? - nie robiłem tak jeszcze - można.....
- tusiaczek
- Posty: 313
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:44
- Lokalizacja: Gdańsk
Re: Kiełbasa jałowcowa Rytebłota 2016
Smak bardzo dobry - nie tak dobry jak Twoja ale blisko...
Przekrój wstawię jutro bo teraz jakieś taki kiepskie zdjęcia z telefona wychodzą...
Przekrój wstawię jutro bo teraz jakieś taki kiepskie zdjęcia z telefona wychodzą...