Na pierwsze danie była polewka piwna, to na drugie ryba też z piwie.
Moczyć filety w piwie przez pół godz. Zeszklić cebulę i kapary, dodać śmietanę i poddusić. Rybę wyjąć z piwa, posmarować grubo ostrą musztardą. Zrobić ciasto naleśnikowe na piwie. Filety obtoczyć ciastem piwnym, smażyć na rumiano na oleju słonecznikowym. Dorsze kłaść na sosie cebulowo - kaparowym.
Ps.Użyć kaparów marynowanych.
Filety z dorsza w piwie.
- Grzegorz Z.
- Posty: 289
- Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
- Lokalizacja: Namysłów
Re: Filety z dorsza w piwie.
Jak żyć, jak żyć Trzeba spróbować będzie
- Ela K.
- Posty: 347
- Rejestracja: 06 lis 2016, 16:37
- Lokalizacja: Ostróda
Re: Filety z dorsza w piwie.
Grzegorz Z. pisze:Jak żyć, jak żyć Trzeba spróbować będzie
No właśnie też myślę, że trzeba będzie spróbować brzmi bardzo smacznie
[align=center]"Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu" Antoine de Saint-Exupéry – Mały Książę[/align]
- Grzegorz Z.
- Posty: 289
- Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
- Lokalizacja: Namysłów
Re: Filety z dorsza w piwie.
Cały czas mi burzą moją listę potraw świątecznych
- Grzegorz Z.
- Posty: 289
- Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
- Lokalizacja: Namysłów
Re: Filety z dorsza w piwie.
Elu a jeszcze Ty na swojskim browarku Zebiego Mniam