Makrela wędzona
- AndrzejK
- Posty: 74
- Rejestracja: 18 lis 2016, 19:16
Makrela wędzona
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Roger
- Posty: 201
- Rejestracja: 11 lis 2016, 22:53
- Lokalizacja: W-wa & Lubuskie
Re: Makrela wędzona
Zaraz zaraz Jędruś ja rozumiem że Ty zabiegany ... że wnuczki ciągną za nogawki ale napisz łaskawco co i jak "ze stom rybkom" ... tak dla potomnych i dla małpy
Tapniete z GT-I9500
Tapniete z GT-I9500
Robert
601 353 601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
601 353 601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
- AndrzejK
- Posty: 74
- Rejestracja: 18 lis 2016, 19:16
Re: Makrela wędzona
Roger pisze: ale napisz łaskawco co i jak "ze stom rybkom" ... tak dla potomnych i dla małpy
Tapniete z GT-I9500
Roger .
5 makreli zamrożonych
2 litry 6-cio % solanki
12 godzin w solance
około 3 godzin osuszania
Wędzenie około 3-4 godzin do złocistego kolorku temperatura 40-50 st . Brak termometru w wędzarni .
Pozdrawiam
- Kruszynka
- Posty: 197
- Rejestracja: 06 lis 2016, 16:05
- Lokalizacja: Wejherowo
Re: Makrela wędzona
AndrzejK pisze:2 litry 6-cio % solanki
Nie za mało słone ? Pytam bo makreli jeszcze nie wędziłem
"Zawsze piję kulturalnie
a czasem z umiarem"
Jakub Wędrowycz
Pozdrawiam serdecznie
a czasem z umiarem"
Jakub Wędrowycz
Pozdrawiam serdecznie
- AndrzejK
- Posty: 74
- Rejestracja: 18 lis 2016, 19:16
Re: Makrela wędzona
Kruszynka pisze:AndrzejK pisze:2 litry 6-cio % solanki
Nie za mało słone ? Pytam bo makreli jeszcze nie wędziłem
Kaziu , nam odpowiadała słoność . Jeżeli makrela byłaby świeża to zapewne smak słoności by był bardziej wyrazisty .
Pozdrawiam